Adress & Kontakt

Vår address

Evedals Camping Växjö

GPS:

56.9231556, 14.817513118713

Telefon *
Soc. Networks

På en halvö i vackra Helgasjön ligger Evedals Camping, bara 6 km från Växjö-centrum. Campingen arbetar för att skapa utomhusupplevelser som gör din semester komplett! Oavsett om du väljer camping, ställplats eller boende i form av stugor: – Här njuter alla gäster av närheten till naturen. 

Evedals Camping Växjö erbjuder 160 campingtomter med el på både gräs och asfalt. Välj din favoritplats med sjöutsikt över Helgasjön, nära en lekplats eller vid servicehuset. På området finns ett servicehus med dam-, herr- samt två unisex-avdelningar, en handikapptoalett/-dusch och två familjerum. Ytterligare services är en tvättstuga och ett servicekök kombinerat med TV-rum och ett litet barnutrymme. 

Alternativt bor du i en av Evedals stugor med utrymme för 2 till 4 bäddar. Här erbjuds en stor variation av standard och utrustning, så att du hittar just den stugan som passar dig och ditt resesällskap. I några stugor är även pälsdjur tillåtna. 

Växjö är den ”lilla världsstaden” i Småland med en ung befolkning och en fin blandning mellan stadspuls och mysiga strövområden. På halvön Evedal kommer du närmast Helgasjön och en bredd av vattenaktiviteter: Ta en tur längs sjön eller upptäck en av de många öar som finns. På campingen hyr vi ut kanoter och roddbåtar till våra gäster. Bor ni i Evedal med ett helt gäng passa på att tävla mot varandra i 5-kampen! Avsluta en rofylld dag på relaxavdelningen med jacuzzi och glasbastu. 

Prova även Evedal Campings mysiga äventyrsgolfbana som är byggd efter naturens kullar och berg: En häftig minigolfbana byggd av konstgräs mellan blåbärsris och bäckar. 

Visste du att: 

Mäktiga Kronobergs slottsruin är granne med Evedals Camping Växjö. Först uppfördes den som en biskopsborg, men efter Nils Dackes uppror mot kungamakten lät Gustav Vasa bygga ut slottet. Det blev en viktig försvarsfästning på gränsen till Danmark fram till 1600-talet. Idag är slottsruinen en del av i kulturparken Småland. 

Öppettider 2021:1 januari – 31 december

GENOM ATT KLICKA på knappen “Boka direkt” nedan flyttas du automatiskt vidare till Campcations onlinebokning.